Close
Skip to content

Fotoshoots

Hoe verloopt een fotoshoot?

Allereerst vindt er een kennismaking plaats alvorens de fotoshoot begint en dit kan per telefoon of per mail. We overleggen wat voor hond je hebt en wat voor karakter hij of zij heeft. Daarmee kunnen we elkaar beter begrijpen als ik aan het fotograferen ben, want de ene hond kan heel erg enthousiast zijn terwijl de ander afwachtend kan zijn. We plannen samen een datum die voor jou uitkomt. De fotoshoots vinden plaats op een zaterdag of zondag.

Tijdens de fotoshoot

De fotoshoot zal plaatsvinden bij Dierenkliniek Nederlandplein in Eindhoven. Mocht het niet lukken hiernaar toe te komen dan kunnen we afspreken dat ik bij je thuis langskom, maar hiervoor geldt wel een extra tarief. Alle prijzen zijn overigens hier te vinden.

Houd er ook rekening mee dat er voldoende ruimte moet zijn om de studio op te zetten (minimaal 4 mtr x 5 mtr, hoogte 2,5 mtr ).

De volgende stap is om de hond op zijn gemak te stellen. Even rondsnuffelen en je hond de tijd geven om te wennen aan een andere omgeving is fijner voor iedereen. 

Als de fotoshoot eenmaal begint gaan we verschillende gezichtsuitdrukkingen vastleggen. Hiervoor heb ik altijd hondensnacks in huis liggen maar mocht je hond op een speciaal dieet staan mag je natuurlijk ook zelf iets meenemen. Ook een favoriet speeltje, bal of knuffel mag je meenemen, al heb ik in huis ook nog volop hondenspeeltjes liggen! Daarnaast heb ik nog een aantal trucjes mocht je hond niet gevoelig zijn voor snacks of speeltjes om toch die ene leuke foto te krijgen.

Tijdsduur

De shoot zelf duurt ongeveer een uur.

Voor puppies kan het zijn dat het wat korter duurt, vooral voor honden onder de 4 maanden. Op deze leeftijd heeft een hond nog veel slaap nodig en alle indrukken die een pup opdoet tijdens een fotoshoot zullen veel energie vragen van een pup. Probeer dan ook op deze dag weinig (of het liefst geen) andere gebeurtenissen voor je pup te plannen. Puppies zullen veel slapen na een fotoshoot!

Foto’s ontvangen

Je krijgt de foto’s binnen 2 weken per mail toegestuurd in hoge resolutie. Per fotoshoot krijg je minimaal 5 foto’s.

Als je meer dan 1 hond op de foto wilt hebben gaat dit altijd in overleg.

Ik hoop dat deze uitleg voor iedereen duidelijk is, maar mocht je toch nog vragen hebben neem dan gerust contact met mij op. Klik hier voor contactgegevens of bezoek een van mijn socialmedia accounts en stuur vanuit daar een berichtje.

Onder het linkje Fotoshoot op maat vind je meer informatie over de verschillende soorten pakketten.

Fotoshoots